maandag 10 september 2012

10/09 FIN DE LAS FIESTAS

Maandagmorgen einde van de fiestas in Andalucia.  De Sancta Virgina is hier allomtegenwoordig, en beheerst het volledige leven.  De betekent echter niet dat iedereen de godganse dag in de kerk zit.  Integendeel de fiestas worden hier wel op een zeer bijzondere manier ingevuld, dwz. gans de dag eten en drinken, naar de flamencodansers kijken en naar de stierengevechten. (niet noodzakelijk in deze volgorde).
Voor de peregrinos heeft dat wel zo zijn gevolgen: todo es cerrado : met moeite slaapplaatsen gevonden, en gelukkig had ik voldoende energierepen bij om de eerste dagen door te komen.
Vandaag is alles normaal en heb ik de eerste bocadillos voor onderweg kunnen kopen. Alle mercados en bars zijn nu open zodat bevoorrading geen problemen meer geeft.
Wat wel problemen geeft zijn de bleinen op mijn kleine tenen.  Heb ik bij god 6 maanden gestapt en niets gehad, en de eerste dag hier 2 joekels van bleinen.
Bij nader inzien is dit echter logisch : de hitte : 35 gr C.  Als je een tijdlang op kokend asfalt loopt zijn je voeten gekookt en willen ze beginnen exploderen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten